Pasta czyli makarony

Dobra włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy

Restauracje włoskie to w Polsce najbardziej popularny typ restauracji. Lubimy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, treściwe i ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej decydujemy się na pizzę. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci próbują mniej znane potrawy takie jak tortellini, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za smaczną włoską restauracją warto przyjrzeć się kilku elementom: czy trattoria stosuje włoskie składniki, czy w menu można znaleźć również mniej znane potrawy, czy karta win, oferuje klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to duża różnorodność oraz dania z wielu miejsc kraju. Najlepsza włoska restauracja wprowadzi prawdziwie włoski nastrój.

Włoska kuchnia jest prosta, co nie zmienia faktu, że że nie jest dobra Z czystym sumieniem można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .

Wykwintne wina z Włoch

Jakakolwiek szanująca się knajpka włoska, która ubiega się do bycia eleganckim miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna zaniedbywać wina. Posiłek na włoską modę koniecznie powinien zawierać również aperitiff. Lampka alkoholu to we Włoszech cos zupełnie naturalnego. czytaj Klasyczne wina włoskie to zdecydowanie montepulciano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie oltrepo pavese a także monti z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście ma być rozpoznawana jako prawdziwie włoska, musi posiadać szeroką kartę win.

Charakterystyczna kuchnia włoska

Mając ochotę poznać wyjątkowość włoskiego gotowania bez wahania warto poszukać restauracji, która umie podać nie jedynie pizzę i makaron.
Zobacz film

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *